Hundekjøring og nordlys

Hundekjøring og nordlys

Opplev det beste av det Alta kan tilby i denne kombinasjonsturen! Nordlysopplevelse og hundekjøring

Kveldstur, Jakten på Nordlyset

Kveldstur, Jakten på Nordlyset

Velkommen til vår mest populære nordlystur

Kveldstur, privat

Kveldstur, privat

Vil du oppleve det fantastiske nordlyset? På denne private turen drar vi dit sjansene for å oppleve nordlyset er størst.

Fatbike & Aurora

Fatbike & Aurora

Fatbike kveldstur langs hundeløyper og i våre preppede fatbikeløyper. Nå snakker vi flyt og moro! Superstilig tur som gir de utroligste opplevelsene og utvilsomt de kuleste bildene!

Jakten på nordlyset

Da vi startet opp med nordlysturer sesongen 2007/2008 var vi den første operatøren i vår region. Vi er stolte av at vi regnes som en av pionerene innen dette feltet.

 

Jakten på nordlyset

På mange måter kan en si at det i mindre grad dreier seg om jakt på nordlyset, og i langt større grad jakt på klarvær. Klar himmel er avgjørende for å se fenomenet. Vær, vind og skyer påvirkes av fjell og daler, og fjorder. Det å være lokalkjent er derfor avgjørende for hvorvidt en klarer å finne gode forhold, spesielt om været ikke er det beste. Er forholdene vanskelige i Alta, så drar vi andre steder.

Små grupper

Vi har tro på små grupper og kjører derfor med maksimalt åtte gjester pr guide/bil. På den måten blir våre gjester bedre ivaretatt og det gir også en bedre arbeidshverdag for guidene. Dette i motsetning til andre operatører som velger andre løsninger med større busser og flere gjester pr guide. Våre små mini-busser gir også økt fleksibilitet til hvor en faktisk kan kjøre, i forhold til en større buss.

Utfordrende vær- og kjøreforhold krever ekstra av sjåfører og kjøretøy. Våre guider er vant med og trygge på sne- og isdekte veier, og våre firehjulsdrevne, nye VW Caraveller er etter vårt syn perfekte til formålet. VW Caravelle er en trygg, komfortabel og velsutstyrt liten buss med åtte seter i tillegg til sjåførens. Våre biler er i tillegg utstyrt med webasto slik at bilen alltid er varm og god selv om det er minus 25 ute, selv når motor og lys er avslått.

Hvis din gruppe er større (f. eks. familie, venner eller kollegaer) vil vi likevel møte dette ved f. eks. å benytte større buss og flere guider.

Erfarne og lokalkjente guider

Flere av de guidene som var med da vi startet opp, er fortsatt med. Kompetansen vi har opparbeidet oss er derfor betydelig. Det skyldes nok ikke kun flaks at vi har hatt en utvikling i treffprosenten. Vi kan skilte med 90% suksess i det å finne nordlyset fra siste sesong. Etter mange år i bransjen er vår kompetanse på å tolke værvarsel, tolke værtegn og å vite hvor en bør dra ved ulike værtyper, utviklet seg betydelig. Etter vårt syn er dette en avgjørende faktor for å finne klar himmel og nordlys.

Det gode bildet

Jakten dreier seg også om finne de fine lokasjonene for å få tatt de gode bildene. Da er også lokalkunnskap og evnen til å se og komponere motivene avgjørende. Gjennom år har vi også utviklet egne teknikker for å ta nordlysbilder. Våre guider tar flotte landskapsbilder, men også skarpe og stemningsfulle bilder av mennesker i nordlys. Bildet av seg selv med nordlyset flammende over himmelen i bakgrunnen er det bildet mange av våre gjester ønsker å ta med hjem som et minne. Som en ekstra bonus gir vi dette bildet gratis til våre gjester.

Briefing og kveldens suppe

Etter pick up på hotellene drar vi rett til GLØD headquarters for å ha en briefing om nordlys generelt og hvordan finne det denne kvelden spesielt, samt hvordan ta fotografier av nordlys. På våre turer serverer vi en enkel suppe med brød/flatbrød, noe som kan komme godt med ettersom vi blir å være ute noen timer. Selve serveringen skjer enten ved HQ, under briefingen, eller senere på kvelden, gjerne mens nordlyset danser over himmelen. Suppen koster ikke noe ekstra, men kan heller ikke regnes som en full middag. I tillegg serveres varm sjokolade og hjemmelaget mørlefse.

Ekstra utstyr og klær

Det kan bli kaldt når vi er ute på nordlysjakt og selv om bilene har webasto oppvarming kan det være at du har behov for ekstra bekledning. Vi kan derfor tilby isolerte vinter-kjeledresser og fotposer. Sistnevnte er et supertriks vi har lært av hundekjørerne – du tar fotposene utenpå dine egne sko.

Vi har også med et par fotostativer som du kan låne om du skulle mangle dette.

GLØD Pine Forest Apartment

Vår nye og moderne leilighet er et tilbud til de som ikke ønsker å bo i bysentrum, men som foretrekker stille og rolige dager i furuskogen på landet. Her kan oppholdet nytes på lav puls – der livet og tiden holder samme fart. Ute er det mørkt og stedet egner seg meget godt for å oppleve nordlyset. Les mer om den sporty leiligheten her.

Synes du vår nordlysopplevelse virker spennende kan du velge din tur i menyen til høyre og booke online

Les om andre gjester som har vært med oss på nordlystur på Tripadvisor!

Hvordan finne nordlyset?

Alta er i utgangspunktet et svært bra sted for å se nordlyset. For å optimalisere våre muligheter ytterligere, legger vi byens lys bak oss, og blir nordlysjegere. Vi bruker minibuss og leter, godt hjulpet av nordlysvarslet, de siste væroppdateringene og lokalkunnskap, etter et område med klar himmel og god utsikt. Det kan bety opp til to hundre kilometer kjøring, enten langs kysten eller inn i landet. Som regel trenger vi imidlertid ikke kjøre så langt. Rundt et hundre kilometer på en kveld er langt mer vanlig.

Hjelp til kamerainnstillinger

Vi hjelper deg med innstillingene på ditt kamera slik at du kan ta egne nordlysbilder. For å ta best mulig bilder anbefaler vi et kamera med manuelle innstillinger. Et speilreflekskamera er å foretrekke. Husk dessuten stativ! I tillegg har vi med profesjonelt kamerautstyr som sikrer gode bilder av kveldens nordlys.

Nordlysgaranti

Vi kan ikke gi noen nordlysgaranti. Likevel er sjansene gode!
De tre siste sesongene har vi funnet nordlys på 87-90% av våre turer!

For å øke dine sjanser for å se nordlyset kan det være et poeng å booke flere avganger.

Alta går under navnet Nordlysbyen – og det er ikke tilfeldig. Få steder er sjansene for å oppleve nordlyset så store som her. Det visste også Kristian Birkeland da han i 1899 bygde verdens første nordlysobservatorium på Halddetoppen, i Kåfjord, 6-7 km utenfor Alta.

Grunnen til at Alta er et godt utgangspunkt for å se nordlys skyldes i hovedsak tre forhold.

  1. Rett under nordlyset
    For det første ligger Alta geografisk slik til at nordlysovalen så og si til en hver tid ligger i zenit (rett opp), eller like nord for oss.
  2. Stabilt klima
    Videre har Alta et svært stabilt klima. På vinteren betyr det gjerne kalde, skyfrie dager – og klarvær er en avhengig av for å se nordlys. Eksempelvis hadde Alta i 2009 kun 410 mm nedbør, noe som svært få andre steder kan skilte med. Det gir mange klarværsdager!
  3. Geografiske forhold
    Skulle det imidlertid være overskyet Alta er mulighetene for å finne nordlyset likevel store. Alta er plassert innerst i Altafjorden og herifra kan en kjøre i ulike retninger; vestover mot Langfjord, nordover mot Skillefjordnes, nordøst mot Skaidi eller sørover mot Kautokeino. På ett av disse stedene er det som regel klarvær!

 

Sjekk nordlysvarslet for i kveld