Vi ønsker velkommen til Alta – en oase i Finnmark der dagene fylles med aktiviteter og opplevelser – og lange, lyse sommerkvelder inviterer til kos og hygge. I lag med oss blir det fire aktive dager på terrengsykkel og i RIB, god mat og stilig overnatting i Aurora Canvas Dome.

 

 

Program

Dag 1
Ankomst, pick up
Innsjekk Aurora Canvas Dome
Tilpasning av sykkel
Ettermiddag chill/eventuelt trill
Middag

Dag 2
Frokost
Dagstur MTB i Alta-dalen inkl lunsj (guidet versjon)
eller MTB tur på egenhånd (turforslag fra oss)

Dag 3
Frokost
Dagstur MTB Finnmarksvidda inkl lunsj (guidet versjon)
eller MTB tur på egenhånd (turforslag fra oss)
Middag hos Trasti&Trine

Dag 4
Frokost
Fjordsafari med RIB
Lunsj i sentrum
Retur hjem

Aurora Canvas Dome

Furuskogen ved Glød inneholder mer enn hare, elg og rev! Her kan en bo i våre superstilige Aurora Canvas Domes, der taket og deler av veggene er gjennomsiktig, noe som gir en eiendommelig følelse av å ligge inne i naturen. Lydene utenfra er med på å forsterke opplevelsen. Senga fra Wonderland er stor og komfortabel, og ovnen er med på å skape lun varme om kvelden blir kjølig. På terassen kan midnattssola nytes mens en nipper til et glass med noe godt i. Domene har toalett, strøm, wifi og varme i gulvet, men ikke innlagt vann. Dusj og badstue kan nytes derfor i hovedbygningen bare femti meter unna.

Terrengsykling i Alta

Alta er et mekka for terrengsykling. Altadalen har en rekke naturlige stier som snor seg opp og ned langs Altaelva og opp på fjellene som omkranser dalen. Og like ovenfor ligger Finnmarksvidda, med en uendelighet av stier og firehjulingsveier som reindriftssamene kjører langs når de gjeter reinen. To dager – og muligens med en bonustur dag en – skal dere nyte flyt og rock&roll i Finnmarksnaturen. Det er bare å begynne og glede seg!

E-MTB eller MTB

Vi tilbyr høykvalitets, fulldempede sykler fra Trek. Turen kan gjennomføres på vanlig, fulldempet terrengsykkel – som er inkludert i prisen.  Men vi har også elektrisk fulldempet terrengsykkel til de som ønsker å oppgradere.

Trasti&Trine

Lørdag kveld ønsker vi velkommen til en av Norges aller beste spisesteder! Det kan høres litt breialt ut siden Trasti&Trine for mange er en godt bevart hemmelighet. Men Johnny Trasti ble kåret til årets kjøkkensjef i Norge i 2010, hadde en periode sitt eget kokkeprogram på TV2, han var i mange år kjøkkensjef i Regjeringen, og da Nelson Mandela fikk Nobels Fredspris; gjett hvem som hadde ansvaret for festmiddagen.
Det er derfor ikke til å legge skjul på at denne kvelden kan bli minneverdig rent kulinarisk.

Stedet – Trasti&Trine – der Johnny har ansvaret for maten – og Trine, som driver med huskyturer i slede – er også helt spesielt!

Fjordsafari

Bli med på en historiefortelling fra de tidligere bosetninger i Alta og frem til i dag. Dere kjører forbi området med historisk verdi og flott natur i indre del av Altafjorden. I tillegg kommer du nært på lokalt dyreliv og kanskje er du heldig å se havørn, sel, fugler og mer.

Med eller uten guide

Terrengsykkeldelen av denne turen kan gjøres uten guide. Da står dere helt fritt til selv å velge hvor dere ønsker å sykle – dere får utlevert GPS og kart av oss, med sykkelruter programmert/avmerket. Det samme med lunsj – den kan dere velge å spise hvor som helst.

Priser

Full pakke med guide og lunsj kr 9 780,- pp i dobbeltrom.

Full pakke uten guide og lunsj på dag to og tre (kun leiesykkel og GPS) kr 8 470,- pp i dobbeltrom

(Prisene inkluderer det som er nevnt i programmet over – drikke til maten kan også inkluderes)

Les våre reise- og betalingsvilkår her

Reise til og fra Alta

Alta er langt nærmere alt enn en skulle tro – bare 1 time og 45 min med direkte fly fra f. eks Gardermoen. Derifra går det direkte fly daglig unntatt lørdag. For eksempel på torsdag kl 12:20, og retur fra Alta søndag kl 18:20.

Velkommen til Alta og Finnmark!

Aktiviteter i pakken

Terrengsykkel

MTB dagstur, stisykling i Altadalen

Bli med på en hel dags MTB-opplevelse der vi forsyner oss fra øverste hylle med de beste tråkk, stier og gruspartiene som finnes i Altadalen.
5 timer

Fra NOK 1.600

Les mer

Overnatting

GLØD Aurora Canvas Dome

Gjør natten til en opplevelse! I vår superstilige GLØD Aurora Canvas Dome bor en er så tett på naturen at ekornet og småfuglene både høres og sees utenfor de store vinduene.

Fra NOK 3.000

Les mer

Terrengsykkel

Utleie - sykkel

Sykkelmulighetene i Alta og Finnmark er mange. På vinterstid under nordlyset, og på sommeren i midnattsola. Liker du å utforske veier, stier og tråkk på egenhånd kan du trygt leie sykkel av oss. Utstyret vårt er topp!
24 timer

Fra NOK 400

Les mer

Utsøkt, kulinariske lekkerbiskner hos Trasti&Trine

Vi lover at denne tre-retteren vil huskes! (Og ja – middagen kan oppgraderes med flere retter og vinpakke)

Les mer på trastiogtrine.no

24 timer

Fra NOK 800

Les mer

Fjordsafari med RIB

Action på Altafjorden – ispedd historiske anekdoter og flott natur.

Les mer på www.aeventyr.no

24 timer

Fra NOK 990

Les mer