Finnmarksvidda på fatbike

Fatbike

Finnmarksvidda på fatbike

Finnmarksvidda på fatbike er utvilsomt vårens vakreste eventyr. Bli med på fem dager med fatbike-moro; snø, sol, reinsdyr, Fjellstuer og bagasjetransport av huskyer som trekker pulk

Fatbiketur på dagen

Fatbike

Fatbiketur på dagen

Dagstur langs preparerte fatbikeløyper, hunde- og snøskuterløyper i et snødekt Finnmarkslandskap. Kul og morsom opplevelse med fotomuligheter!

Fatbike & Aurora

Fatbike

Fatbike & Aurora

Fatbike kveldstur langs hundeløyper og i våre preppede fatbikeløyper. Nå snakker vi flyt og moro! Superstilig tur som gir de utroligste opplevelsene og utvilsomt de kuleste bildene!

Fatbike; kul, tjukk og leken!

For de som ikke kjenner til begrepet fatbike så dreier det seg om en temmelig vanlig sykkel, ofte uten dempere, men med utrolig feite hjul. Dekkene er gjerne opp mot 5″ brede. Og derav kommer navnet; fatbike. På norsk gjerne tjukkas eller feitsykkel. Med så brede hjul utvides sykkelsesongen til også å kunne foregå på snø.

 

Norges fatbike-hovedstad

Altadalen og Finnmarksvidda er et mekka om du er glad i å sykle fatbike. Her finnes milevis med spesialpreppede fatbikeløyper, samt (uendelig) mange mil med hundeløyper og sneskuterspor. Dette gir fantastiske forhold for å ta lange turer på tjukksykkelen, som til tross for feite hjul, trenger preparerte løyper for å gi en god flyopplevelse. På våren, når snøen blir hard etter sol og frost, kan en imidlertid sykle hvor en vil i terrenget. Det gir en utrolig frihetsfølelse!

Vi er de første og eneste i Alta som har gleden av å tilby både korte og lange turer, og utleie av fatbike. Om du blir med oss på tur eller leier en fatbike og drar ut på egenhånd  så blir du ikke å angre på det!

Klima

Alta ligger lunt til innerst i Altafjorden og her er også klimaet på fatbike-syklistens side. Vintrene er relativt snøfattige, været er gjerne kaldt og stabilt i ukesvis, og det er sjelden vind. Det gjør at når traseene blir preppa og brukt, vil løypene bare bli bedre og bedre. Lite snødrift og at en sjelden opplever store snøddump gjør at løypene holder seg fine i lang tid, uten fryktelig mye dugnadsarbeid. Det gir løyper med flyt!

To turer hver dag

Vi tilbyr to korte turer, en på dagtid og en på ettermiddag/kveld. Begge turene varer i tre timer, og på den siste kan vi oppleve nordlyset om vi er heldig!

Utleie

Er du kjent i området, eller har lyst å prøve på egenhånd, kan du også leie en kvalitets-fatbike av oss.

Finnmarksvidda

Hvert år arrangerer vi en tre dagers fatbiketur over Finnmarksvidda. Dette skjer i april når vidda bader i sol, sne og reinsdyr. Med bagasjetransport av huskyer som trekker pulk, samt overnatting, badstue og middag på Fjellstuene blir det en helt uforglemmelig opplevelse.  Finnmarksvidda på tvers – med fatbike – er utvilsomt vårens vakreste eventyr!