Om Glød Explorer

GLØD Explorer ble startet i 2005 og tilbyr aktiviteter og ekspedisjoner, overnatting og bespisning for enkeltpersoner, grupper og bedrifter.

Vi holder til i Alta, Finnmark og vårt mål er å gi våre gjester de beste, arktiske naturopplevelsene! Når du har vært på tur med oss har opplevelsene forandret deg!

Ønsker du et alternativ til et vanlig hotel kan vi tilby eksotisk overnatting i GLØD Aurora Canvas Dome der overnattingen blir en opplevelse i seg selv. På en ramme av aluminium er halve veggen og taket gjennomsiktig, og resten er canvas-duk. Du både hører og ser ekornet og spurven i furua over deg.

I tillegg har vi våre moderne GLØD Apartment Suite. Her er det soveplass til fire (fem med ekstra seng) og leiligheten har alle fasiliteter for selvhushold, inkludert vaskemaskin og badstue.

Typiske GLØD opplevelser og aktiviteter er:

 • Terrengsykling, turer og kurs
 • Skiturer og ekspedisjoner
 • Kanoturer
 • Vandreturer
 • Fatbike
 • Trugeturer
 • Nordlyssafari
 • Utleie av terrengsykkel, fatbike, kano, kajakk, ski, truger og pulker
 • Firmaopplevelser med fokus på lagåndbygging gjennom aktiviteter som Geo Caching, 71 grader Nord, bueskyting, leirdueskyting, matkonkurranse etc
 • Servering av lunsj og middag i forbindelse med aktiviteter, i stor lavvo ute i felten eller på headquarters
 • Møtefasiliteter


Kvalitet

GLØD tar mål av seg å levere naturopplevelser av høyeste kvalitet. Turene representerer derfor indrefileten fra vår landsdel og er nøye planlagt for å gi deg som gjest de beste opplevelsene.

De som har vært på tur med oss tidligere vet at våre villmarksguider er dyktige og erfarne turledere, med bred generell friluftskompetanse, og med spesiell kompetanse innen det feltet de guider. Guidene har bakgrunn fra ANG (Arktisk Naturguide) fra UIT, Norges Arktiske Universitet, Campus Svalbard/Alta. Våre MTB-guider er sertifisert gjennom NMIG (Norwegian Organisation of Mountain Bike instructor-guide).

Utstyret vi benytter er velprøvd og solid, og at vi aldri kompromisser med sikkerhet.

Dette betyr at om du kun er ute etter de laveste prisene eller et firma som ”tar det som det kommer når det kommer” er vi feil team.

Matopplevelser

Hos oss er også den kulinariske opplevelsen viktig! Som vår gjest får du oppleve kortreist mat der våre retter er tilberedt av lokale råvarer som vilt, fisk, kongekrabbe og bær.

Vi tar mål av oss å i så stor grad som mulig handle lokalt, og oppfordrer også våre guider og gjester til å gjøre det samme.

Nye, spenstige lokaler

Sommeren 2015 flyttet vi inn i helt nye og moderne lokaler på Jordfallet i Øvre Alta, fem-seks kilometer utenfor Alta. Dette har skapt en helt ny og mer praktisk og strømlinjeformet hverdag for både ansatte og gjester. De fleste av våre turer starter eller avsluttes her.

Se bilder fra GLØD Headquarters her.

Samarbeid

Glød ønsker å bidra til vekst og samarbeid, samt å være en av premissleverandørene inn i reiselivet. Vi er derfor medlem av den nord-norske reiselivsklyngen «Artic 365» som jobber med reiselivsspørsmål i Nord Norge generelt, og også med i VisitAlta – både på eiersiden og representert i styret – som jobber med reiseliv lokalt.

Vi har et godt samarbeid med lokale og regionale reiselivsaktører som North Adventure, Sorrisniva, Trasti & Trine, Holmen Husky, Nord Ekspedisjon, Parken Gård Husky, Thon Hotel og Scandic Hotel. Dessuten alle Fjellstuene på Finnmarksvidda; Jotka, Mollisjok, Gargia, Soussjavri, Suolovuopmi og Ravnastua.

Utenfor næringen samarbeider GLØD tett med Universitetet i Tromsø, Norges Arktiske Universitet, Campus Alta, ved at studenter får praksisplass hos oss, at studenter aktivt benytter våre opplevelser og aktiviteter i oppgaver og besvarelser, og ved at vi er stakeholdere i forskningsprosjekt i lag med andre reiselivsbedrifter i regionen som Sorrisniva og Hurtigruten.
Vi samarbeider også med Alta videregående skole der elever benytter oss som sparringspartnere i ulike settinger.

Glød er medlem av NHO Reiseliv og Reisegarantifondet.

Sikkerhet

GLØD har en omfattende HMS-plan der alle turer/aktiviteter er risikovurdert og tiltak for å møte denne risikoen, er iverksatt. Dette innebærer at mange aktiviteter har en prosedyre for generell gjennomføring, men det gjøres også en vurdering i forkant av hver tur. Feks når vi skal padle kano på Altaelva, da vurderes vannstand, vanntemperatur og værmelding før avgang. Om nødvendig gjøres tiltak. Som feks en kortere tur, følgebåt og flere guider.

På lengre skiekspedisjoner vil føre- og værmelding påvirke hvordan turen gjennomføres. Vi har på turer der vil tidvis er utenfor normal telefondekning, med satellitt-telefon.

Felles for alle turer er at turledere/guider er eksperter innen den aktiviteten de guider og alle har alle gjennomført førstehjelpskurs. Våre terrengsykkelguider har gjennomført minimum NMIG Level 1 (Norwegian Organization of Moutain bike instructor-guides).

Miljø og bærekraft

GLØD ønsker å etterlate et så lite avtrykk i naturen som mulig. Vår fremferd er derfor preget av respekt, varsomhet og måtehold. Likevel er vi glad i både vilt, fisk og bær og høster når naturen gir av sin overflod. Underveis rydder vi opp etter oss, og et viktig prinsipp er for oss sporløs ferdsel.

På våre sykkelturer vil vi alltid tilpasse turen hvis vi opplever perioder med mye nedbør. Da vil vi etterstrebe å finne sykkel-rute-alternativer som ikke setter dype spor.

Vi er opptatt av i minst mulig grad utøve motorisert ferdsel i utmark. På våre turer benytter vi derfor i så stor utstrekning som mulig våre hunder til å bære eller dra utstyr. Det er bra for miljøet, hundene elsker det, og det er hyggelig både for gjester og guider.

All elektrisitet som vi forbruker er produsert av fornybare kilder som vann- vindkraft, levert og garantert av den lokale kraftleverandøren Ishavskraft. Dette gjelder både kontorer, lager, Pine Forest Apartment og våre Aurora Canvas Dome.

Vi sorter alt vårt avfall slik at vårt forbruk i minst mulig grad skal skape trøbbel for miljøet, og at det som kan gjenvinnes, gjør det.

Miljøfyrtårn

Glød ble i april 2021 sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift. Dette betyr at vi jobber målrettet med å forbedre våre miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Dette gir oss bedre forutsetninger for å bidra til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål.

Ønsker dere tilgang til Gløds tidligere miljørapporter, ta kontakt.

Halddemarsjen

Hvert år arrangerer GLØD Halddemarsjen, en tradsisjonsrik fjellmarsj og motbakkeløp fra Kåfjord utenfor Alta, opp til nordlysobservatoriet på Halddetoppen. Marsjen ble første gang arrangert i 1984. Informasjon om Halddemarsjen finnes også på marsjens egen facebookside.