Våre ansatte

Finnmarksvidda på ski

Her finner du alle Glød sine guider. I tillegg til de som listes opp under – som har Glød Explorer som sin hovedarbeidsgiver – er det en hel rekke freelance-guider som trår til når store grupper håndteres, eller når det kniper av andre årsaker. De er alle “glødere” med samme passion og stolthet som vi andre. De er fantastiske representanter for Arctic Living og bidrar til å løfte Glød Explorer sine opplevelser slik at våre gjester skal få oppleve det beste.

Felles er at vi alle er ladies & gentlemen som drar på tur med ladies & gentlemen.

Ida Grubben

Administrasjon – Guide

Bakgrunn: Ida er opprinnelig fra Hamar på Innlandet i Sør-Norge. Hun har en mastergrad i Naturbasert Reiseliv og er utdannet som Arktisk naturguide. Hun flyttet til Alta da hun ble tilbudt fulltidsstilling hos Glød. Ida er veldig glad i å trene, og gjør det særlig på terrengsykkelen. Har syklet OffroadFinnmark flere ganger.

Funfact: Ida elsker rakfisk og tvinger resten av Glødgjengen til å spise det på julebord hvert år.

 

Rikki Egon Nilsen

CEO – Guide

Bakgrunn: Rikki er opprinnelig fra Solrød Strand i Danmark. Han er utdannet selger i friluftsutstyr, med fag i økonomi, BA i friluftsliv, MA i idrettsvitenskap og nå senest noen fag i pedagogikk. Han er eldst i en søskenflokk på seks og flyttet til Alta for å leve drømmen om å gå mest mulig på tur. Han har også sertifisering innen NOLS, Wilderness First Responder.

Funfact: Er superfan av Celine Dion og Britney Spears. Vennene hans kaller han kun Egon.

 

Trygve Nygård

Founder – Owner – guide

Bakgrunn: Trygve er fra Bognelvdalen i Alta Kommune. Han er utdannet innen bygg/anlegg med papirer på å kjøre anleggsmaskiner, mobilkran, truck og vogntog. Så tok livet en annen vending og han startet sin universitetsutdanning med BA i idrett og friluftsliv og til sist MA i Reiseliv. Startet GLØD i 2005. Trygve er glad i lange turer og har både syklet Norge på langs, og gått Norge og Spitsbergen på langs, på ski. Har syklet OffroadFinnmark flere ganger.

Funfact: Bor tretti meter fra kontoret, men presterer alltid å komme for seint på jobb.

 

Kalle Møller Nielsen

Guide

Bakgrunn: Opprinnelig fra Århus i Danmark. Han er opprinnelig utdannet automekaniker, men har også en BA i Arktisk Friluftsliv og er sertifisert Arctic Nature Guide fra Svalbard. Han har også sertifisering innen NOLS, Wilderness First Responder og Friluftsveiledning.

Funfact: Har tinnitus fordi han har hørt så mye på høylytt Heavy Metal musikk.

 

Kristine Bjerring Madsen

Guide

Bakgrunn: Opprinnelig fra Danmark, men har forelsket seg i Norge og blir nok her en god stund. Kristine er utdannet allmenlærer og har i tillegg studert friluftsliv i to år i Telemark, ved Universitetet i Sør-øst Norge.

Funfact: Overraskende nok så er Kristine veldig glad i lutfisk

 

Natalia Machalova

Frokostvert 

Bakgrunn: Opprinnelig fra Slovakia og arbeider som frokostvert/rengjører. Hun har utdannelse innen psykologi og har arbeidet innen HR. Sluttet jobben sammen med kjæresten, Peter, for å reise rundt i verden og arbeide. Sammen har de jobbet for sju forskjellige reiselivsbedrifter. Forelsket seg i Norge og bestemte seg for å bli en stund.

Funfact: Eneste sportsbragd er en 5. plass i EM i sjakk, hvor den øvrige aldersgrensen var 6 år.

 

Isabel Derosa

Frokostvert

Bakgrunn: Opprinnelig fra Italia

Funfact: Har tre digre gjeterhunder som fyller hele bilen hennes når hun drar på tur med dem.

 

Simone CianColini

Kokk

Bakgrunn: Opprinnelig fra Italia

Funfact: Veldig glad i nordlyset og tar bilder av det hver gang han ser det

 

Tor Even Aas

Kokk

Bakgrunn: Grand old man på kjøkkenet. Han har full kotroll og ingenting vipper han av pinnen når han trakterer grytene. Har drevet det meste av kjøkken i Alta, samt servert det meste tilberedt over bål.

Funfact: Tor Even er fuglehund-mann på sin hals. Og det er kun Pointer det går i. Fuglearbeidet skal være mer en perfekt før han løfter hagla!