Først yte - så nyte

kano på altaelva

Vi har lang erfaring med å skreddersy naturbaserte turer for grupper og bedrifter, og tar mål av oss å levere opplevelser og opplegg med fokus på kvalitet, diskresjon, profesjonalitet og nøyaktighet.

Det tilrettelegges for gruppas behov for et faglig innhold, aktivitet, bespisning, overnatting og transport.

Terrengsykling/stisykling og fatbike

Mange tenker at «jeg er ingen terrengsyklist», men gjester som vi har hatt med på terrengsykkel er blitt overrasket over hvor artig (og enkelt) det har vært, og hvor de har kost seg på terrengsykkelen.

Vi lager en tilpasset tur langs Altas mange flotte skogsveier og stier. Vanskelighetsgraden tilpasses gruppa; fra det helt enkle, langs grønne stier og veier, til mer utfordrende terreng.

Varighet tilpasses også; fra en time til en dagstur med lunsj, eller en flere dagers tur over Finnmarksvidda.

Hvis ønskelig kan vi også komme med tips og instruksjon underveis, samt øve på spesielle elementer ved terrengsyklingen. Eller så kan hele turen gjøres til et komprimert terrengsykkelkurs.

Vi har nye, flotte, fulldempede terrengsykler fra Trek.

Kano på Altaelva

Altaelva er en fantastisk perle som snor seg elegant ned den flotte Altadalen. Sant og si så er det ikke mye som er vakrere enn en ferd i kano ned Altaelva, mens natur, dyre- og fugleliv som passeres, nytes i stillheten

Varighet/lengde tilpasses gruppa ved at vi varierer hvor vi starter. Vi søker alltid å avslutte ved vårt anlegg i Øvre Alta og serverer gjerne nydelig middag når vi er fremme, enten i storlavvoen eller i Glød-Stua.

Hvis en tenker å inkludere den majestetiske Alta Canyon i padleturen, bør en planlegge en todagers tur, eller starte veldig tidlig.

En trenger ingen forkunnskaper i kanopadling for å gjøre denne turen da instruksjon gis før vi starter ned.

Geocaching

Dette er en artig og lærerik aktivitet der gruppa deles inn i lag, og en forhåndsprogrammert GPS tar lagene frem til poster i terrenget. På postene skal oppgaver løses, og disse kan være av teoretisk (quiz-aktig) og/eller praktisk art. Eksempler på praktiske oppgaver er bueskyting, ulike bålkonkurranser, vardebygging, tautrekking, kano, terrengsykkel, teltoppsett etc.

Antallet praktiske oppgaver varierer og disse er ofte med på å påvirke pris og varighet på turen, som kan variere fra en time til et mange timers opplegg. Dette tilpasses gruppa.

En trenger ingen forkunnskaper for å delta på denne aktiviteten da opplæring i hvordan bruke GPS vil bli gitt. (Og dermed lærer en også hvordan en GPS skal brukes)

Andre aktiviteter

Vi kan også tilby vandring og trugeturer vinterstid og “Jakten på nordlyset”.

Servering

Les om servering her