Finnmarksvidda

Ski-ekspedisjoner

Finnmarksvidda

Dette er den klassiske, firedagers skituren over Finnmarksvidda, fra Alta til Karasjok. I lag med oss inkluderes tre Fjellstue-overnattinger, huskyer som trekker utstyret, alle måltider og badstue hver kveld. Turen er et must" for enhver fjellfant!

Stabbursdalen Nasjonalpark

Ski-ekspedisjoner

Stabbursdalen Nasjonalpark

Fem dagers usporet ekspedisjon fra Sennalandet, sørover gjennom Stabbursdalen, via Jotka fjellstue på kanten av Finnmarksvidda, før vi avslutter i Øvre Stilla.

Øvre Anarjohka Nasjonalpark

Ski-ekspedisjoner

Øvre Anarjohka Nasjonalpark

Få plasser i Norge kan du føle ødemarkens favntak som i Øvre Anarjohka Nasjonalpark.
Bli med på en ni dagers skiekspedisjon i villmarka!

Ski-ekspedisjoner

Få steder er så eksotisk som Finnmark! Og hvis du liker lange skiturer i urørt snø, med frost, nordlys og en uendelighet av fantastisk natur å boltre deg i – da vil du trives her i nord.

 

Finnmarksvidda, Øvre Anarjohka og Stabbursdalen nasjonalpark!

Våre turer tar deg over Finnmarksvidda, gjennom Stabbursdalen nasjonalpark og Øvre Anarjohka nasjonalpark. Dette er dermed skiturer som går gjennom områder som er kåret til noen av verdens vakreste av det anerkjente amerikanske reiselivsmagasinet, Forbes Travel Guide.

Det åpne og lavt bølgende viddelandskapet, uten lysforurensning i mils omkrets, er perfekt for å oppleve nordlyset, men også for å oppleve fantastisk natur, dyreliv, samisk kultur, fjellstuer, reinsdyr og den nord-norske mentaliteten.

Fra seint i april er det lyst hele døgnet, da kan skituren like så greit foregå på natta!

Både enkle og utfordrende turer

For vinteren 2019 tilbyr vi fire ulike turer der utfordringene varierer. I all hovedsak skiller turene seg fra hverandre på varighet, hvorvidt en overnatter i telt eller hytte og om en drar alt utstyr selv, eller ikke.

Vår klassiske fire-dagers skitur over Finnmarksvidda går fra hytte til hytte, med innomhus-overnatting, og er således en relativt enkel tur. Etappene er imidlertid lange og krever at skiformen er relativt god. På denne turen bærer deltagerne kun dagstursekk og polarhunder drar resten.

Seksdagers-turen, den usporede varianten av fire-dagers turen, er noe mer krevende da to netter foregår i ekspedisjonstelt. Det krever noe mer utstyr og ferdigheter. Når det er sagt er turen også en fin introduksjon til vinterfriluftslivet. En lærer, og gjør de samme tingene som på en lengre ekspedisjon, men eventuelle feil blir tilgitt i og med at neste natt blir i hytte. Da får en tørket utsyr og slikket sår. På denne turen drar en eget utstyr i pulk. Polarhunder drar fellesutstyr som telt, mat, brennere og drivstoff.

Vår fem dagers tur gjennom Stabbursdalen er relativt lik seksdagersturen hva utfordringer angår, men muligens litt mer krevende da tre netter på rad skjer i telt. Det krever ferdigheter i vinterfriluftsliv, men er også en tur en kan bruke for å gjøre seg kjent med, og å lære om vinterfriluftsliv.

Ti dagers turen gjennom Øvre Anarjohka er en miniekspedisjon. Turen foregår langt fra folk, med mange netter i telt og hver deltager drar sitt eget utstyr, samt noe fellesutstyr. Vi har med bikkjer og hvis føret er bra vil disse ta mye av fellesutstyret i pulken, men er føret dårlig blir det vår jobb. Det betyr at dette er en tur for den som er vant til vinterfriluftsliv og har vært ute en vinterdag før.

Naturens festmeny

For oss er den kulinariske delen av opplevelsen viktig! Vi serverer derfor skikkelig, hjemmelagde retter på våre turer. Gjerne av lokale råvarer som vilt, fisk, kongekrabbe og bær. Ofte er rettene lagd på Glød-kjøkkenet i forkant av turen, pakket i sousvide poser slik at jobben blir enkel for oss i forteltet. Når vi overnatter på fjellstuene nyter vi i all hovedsak maten som serveres der.

Utstyr og villmarksguider

De som har vært på tur med oss tidligere vet at våre villmarksguider er dyktige og erfarne turledere, utstyret vi benytter er velprøvd og solid, og at vi aldri kompromisser med sikkerhet. Det betyr at vi ikke alltid har de billigste turene, men det er ikke et mål for oss. For oss er det viktigst at vi kan tilby de beste opplevelsene!

Miljø

GLØD ønsker å bidra til et bærekraftig friluftsliv slik at naturen skal vare og dermed være til glede også for de som kommer etter oss. For oss er derfor sporløs ferdsel naturlig og uten alternativer.

Alternative turer

Hvis turalternativene, eller datoene vi har satt opp, ikke passer for deg og dine venners reiseplaner – ta kontakt og vi skreddersyr din Finnmarksopplevelse!