Finnmarksvidda på ski

Ski-ekspedisjoner

Finnmarksvidda på ski

Opplev den fantastiske Finnmarksvidda, spis og sov på de tradisjonsrike Statens Fjellstuer og nyt godt selskap av polarhunder som trekker pulk. Dette er den klassiske, firedagers skituren fra Alta til Karasjok. Turen er et "must" for enhver fjell-fant og den vil alltid vil være med deg!

Pasvikdalen – vinterdrømmen

Ski-ekspedisjoner

Pasvikdalen – vinterdrømmen

Sitrer i deg med tanken på å dra din egen pulk og utstyr gjennom villmarka - der du kan oppleve snø, nordlys og ryper som kakler i krattene - da skal du bli med oss til Pasvikdalen, skituren helt på kanten av Norge, mot og på grensa mot Finland og Russland.

Stabbursdalen Nasjonalpark

Ski-ekspedisjoner

Stabbursdalen Nasjonalpark

Drømmer du om å våkne til lyden av stillhet og rim som drysser ned fra teltduken - i en god og varm sovepose - langt inne i ødemarka? Myse mot strålene fra sola som løfter seg over den lavt bølgende horisonten og sender sine første stråler over vinterlandet. Bli med på en sju dagers ski-ekspedisjon gjennom Stabbursdalen nasjonalpark.

Anarjohka Nasjonalpark

Ski-ekspedisjoner

Anarjohka Nasjonalpark

Få plasser i Norge kan du føle ødemarkens favntak som i Anarjohka Nasjonalpark. Uendelige vidder, skogkledte daler og ett og annet reintråkk. Kanskje møter vi en reindriftssame på snøskuter. Bli med på en 10 dagers skiekspedisjon i villmarka!
Neste tur arrangeres mars/april 2025

Vinterfriluftsliv – et kurs for hele familien

Ski-ekspedisjoner

Vinterfriluftsliv – et kurs for hele familien

Drømmer dere om å dra ut sammen - hele familien - på tur med ski og telt, men er litt usikker på om dere har tenkt på alt for å få det hyggelig og minnerikt? Dette kurset er for familien som er klar for nye utfordringer!

Ski-ekspedisjoner

Få steder er så eksotisk som Finnmark! Og hvis du liker lange skiturer i urørt snø, med frost, nordlys og en uendelighet av fantastisk natur å boltre deg i – da vil du trives her i nord.

 

Finnmarksvidda, Øvre Anarjohka, Pasvikdalen og Stabbursdalen nasjonalpark!

Våre turer tar deg over Finnmarksvidda, gjennom Stabbursdalen nasjonalpark og Øvre Anarjohka nasjonalpark. Dette er dermed skiturer som går gjennom områder som er kåret til noen av verdens vakreste av det anerkjente amerikanske reiselivsmagasinet, Forbes Travel Guide.

Det åpne og lavt bølgende viddelandskapet, uten lysforurensning i mils omkrets, er perfekt for å oppleve nordlyset, men også for å oppleve fantastisk natur, dyreliv, samisk kultur, fjellstuer, reinsdyr og den nord-norske mentaliteten.

Fra seint i april er det lyst hele døgnet, da kan skituren like så greit foregå på natta!

Både enkle og utfordrende turer

For vinteren 2021 tilbyr vi fem ulike turer der utfordringene varierer. I all hovedsak skiller turene seg fra hverandre på varighet, hvorvidt en overnatter i telt eller hytte og om en drar alt utstyr selv, eller ikke.

Vår klassiske fire-dagers skitur over Finnmarksvidda går fra hytte til hytte, med innomhus-overnatting, og er således en relativt enkel tur. Etappene er imidlertid lange og krever at skiformen er relativt god. På denne turen bærer deltagerne kun dagstursekk og polarhunder drar resten.

Vår fem dagers tur gjennom Stabbursdalen er mer krevende enn fire dagers turen, både fordi mesteparten av turen er u-sporet, men også fordi tre netter på rad skjer i telt. Den siste natta koser vi oss på Jotka Fjellstue. Det krever ferdigheter i vinterfriluftsliv, men er også en tur en kan bruke for å gjøre seg kjent med, og å lære om, vinterfriluftsliv.

Nytt for 2021 er en miniekspedisjon på ni dager gjennom Pasvikdalen. Selve skituren er på sju dager og starter ved Neiden Fjellstue. Turen går langs finskegrensa sørøst-over, til tre-riksrøysa, grensepunktet mellom Norge, Russland og Finland. Så dreier sporet nordover langs den norsk-russiske grensa. Eksotisk villmark i storfugel, rein og bjørneland (selv om sistnevnte sover når vi passerer).

En annen nyhet i 2021 er kurs i vinterfriluftsliv for familien. Vi ser så heldige at vi har fått Lars og Guro krempig, fra NRK-serien “Villmarksbarna” til å holde et seks dagers kurs i hvordan barn og voksne kan kose seg på tur om vinteren. Vi har tillit til at denne gjengen kjenner alle de små triksene for å skape trivelige turer, men også alle de større tingene som teltoppsett, primusfyring, bekledning, ski, hunder og pulk. Vi gleder oss til et innholdsrikt kurs i vinterferieuka.

Ti dagers turen gjennom Øvre Anarjohka er en miniekspedisjon som vi tilbyr igjen i 2022. Turen foregår langt fra folk, med mange netter i telt og hver deltager drar sitt eget utstyr, samt noe fellesutstyr. Vi har med bikkjer og hvis føret er bra vil disse ta mye av fellesutstyret i pulken, men er føret dårlig blir det vår jobb. Det betyr at dette er en tur for den som er vant til vinterfriluftsliv og har vært ute en vinterdag før.

Naturens festmeny

For oss er den kulinariske delen av opplevelsen viktig! Vi serverer derfor skikkelig, hjemmelagde retter på våre turer. Gjerne av lokale råvarer som vilt, fisk, kongekrabbe og bær. Ofte er rettene lagd på Glød-kjøkkenet i forkant av turen, pakket i sousvide poser slik at jobben blir enkel for oss i forteltet. Når vi overnatter på fjellstuene nyter vi i all hovedsak maten som serveres der.

Utstyr og villmarksguider

De som har vært på tur med oss tidligere vet at våre villmarksguider er dyktige og erfarne turledere, utstyret vi benytter er velprøvd og solid, og at vi aldri kompromisser med sikkerhet. Det betyr at vi ikke alltid har de billigste turene, men det er ikke et mål for oss. For oss er det viktigst at vi kan tilby de beste opplevelsene!

Miljø

GLØD ønsker å bidra til et bærekraftig friluftsliv slik at naturen skal vare og dermed være til glede også for de som kommer etter oss. For oss er derfor sporløs ferdsel naturlig og uten alternativer.

Alternative turer

Hvis turalternativene, eller datoene vi har satt opp, ikke passer for deg og dine venners reiseplaner – ta kontakt og vi skreddersyr din Finnmarksopplevelse!

Early bird tilbud

Vi har inngått en samarbeidsavtale med Fjellpulken, Norges ledende leverandør av pulker og utstyr både til turer og ekspedisjoner.

Bestiller du tur med oss før 15. desember kan også du nyte godt av dette samarbeidet ved å få tilgang til å kjøpe Fjellpulken Transporter 155 inkludert drag, seletøy og pakkpose til kr 1 990,-. Normal pris er kr 4 799,-

Noter i bestillingen at du ønsker å benytte deg av tilbudet. Utstyret blir utlevert når du ankommer Alta.