Altaelva i kano

  • Turforslag; halv dag, hel dag eller to dagers tur
  • 10 – 25 km padling
  • Nødvendig opplæring vil bli gitt
  • Overnatting i lavvo
  • God mat av lokale råvarer
  • Omvisning på Altademningen

Turforslag

To dagers turen tar deg med opp Tverrelvdalen, forbi skiferbruddene i Stilla og Nullpunktet – hvor de historiske demonstrasjonene mot Altautbygginga fant sted – så videre opp til Sautso. Du kan også velge omvisning inne på Alta Kraftverk; demning og visningsrommet. Padlingen starter 2 km nedenfor demningen og avsluttes i Sorrisniva, 25 kilometer lengre ned.

Halv- og heldagsturen starter i Bollo og avsluttes ved Alta bru (heldags) og campingplassene i Øvre Alta (halvdags).


Natur og dyreliv

Øvre del av Altaelva tar oss med gjennom Alta canyon, en sjelden naturperle som nytes aller best fra en stilleflytende kano. Her ferdes lite folk ut over de få som har anledning til å fiske her. Lengre ned dominerer skog, kultur og landbruksområder. I kano kommer en også tett innpå dyreliv; som havørn, ender og, om en er heldig; skogens konge, elgen.

En kulinarisk reise

Turen ned elva er også en kulinarisk opplevelse, der vi etterstreber å servere god mat, gjerne tilberedt over bål på elvebredden. Velger du todagers turen overnatter vi i lavvo oppe i Canyon.

Historie

Altaelva representerer en sentral del av historien om Alta. Den er også en viktig del av identiteten til Altaværingen. I løpet av turen fortelles historien om elva, organiseringen av fisket, utbyggingen og tiden etterpå.

Forkunnskaper om padling

Elva er forholdsvis rolig og krever ingen spesielle forkunnskaper i padling. Opplæring vil bli gitt. Nedre del av elva (hel- og halv dags tur) egner seg også godt for barn.

Aktiviteten kan kombineres med andre blåtur-aktiviteter som f. eks. geo caching, servering og overnatting.