Er dere glade i å være ute og oppleve naturen på nært hold?  Ønsker dere å være aktive og lære noe nytt? Da er dette opplevelsen for dere!
Kanopadling på Altaelva, terrengsykling på Finnmarksvidda og vandretur til Alta Canyon. Etter fem dager i Alta drar dere ut på opplevelsestur rundt i Finnmark med bobil. Vi hjelper til med å skreddersy ruta! Etter dette kan dere virkelig si dere har smakt på Finnmark!

 

Eksotiske Finnmark

Allerede når dere lander på flyplassen i Alta forstår du at dere er kommet til et annet, eksotisk sted! Lufta er så gnistrende klar og ren, at det føles som du kan se uendelig! Mot vest og nord – mot kysten – der fjellene løfter seg majestetisk, isbreene blinker på toppene, og torsk og kveite lurer under havoverflata.

Mot sør der Finnmarksvidda bølger seg lavt inn i uendeligheten. Mot øst over vidde og fjorder, bare stoppet av grensa til Russland.

Visst du at Finnmark er større enn Danmark? Og nesten like stort som de gamle fylkene Telemark, Vestfold, Buskerud, Møre og Romsdal, Akershus, Oslo og Østfold til sammen? Likevel bor det bare 75 000 mennesker her!
Det er derfor godt med plass – som er bra i disse tider!

Alta

Altadalen strekker seg sørover fra Altafjorden og er en frodig oase. Dalen skjuler mang en hemmelig sti og tråkk, som er flotte å sykle langs – eller bare rusle – om det er det en foretrekker. Nederst i dalbunnen, den fantastiske Altaelva, som blinker i kapp med sola, og skjuler mang en kjempelaks på over 20 kg.

Og så selve Alta da, en liten, moderne by på 70 grader nord, der en kan få kjøpt både Cafe Latte og kongekrabbe.

Visste du at Alta har som ett av åtte steder i verden, to (2) UNESCO verdensarv-oppføringer. Kommer du hit så skal vi vise deg dem – og fortelle historien!

Første del av drømmeferien

Første del av ferien – fem dager og fire netter – er regissert av oss. Vi henter dere på flyplassen, sørger for overnatting, opplevelser og utstyr. Frokost på morgenen og lunsj underveis på turene. Middag dag 1 er også inkludert. Det som står på programmet er kano på Altaelva, terrengsykling (vi velger ruta ut fra ferdigheter) og en nydelig vandretur til Alta Canyon. Overnattingen blir i kjempestilige Aurora Canvas Dome.

Andre del av drømmeferien

På dag fem sjekker dere inn i det som skal bli deres hjem de neste dagene. En flott bobil fra Opplev Finnmark Bobilutleie. 

Nå kan dere legge ut på oppdagelse på egenhånd – Finnmark ligger for deres føtter. Har dere en drøm og ønske om hva dere vil oppleve – så følg gjerne den! Og så kan også vi komme med gode råd om hvor det kan være fint å legge turen. Varigheten på denne delen av ferien bestemmer dere selv.

Leiepris på bobilen kommer i tillegg til prisen i faktaboksen. (Priseksempel: kr 17 500,- for ei uke, kr 12 000 for fire døgn)

Ferie i nord

I Finnmark holder pulsen og livet samme fart. Og det vil du merke når du kommer hit!

Ta med familien – så skal vi sørge for en uforglemmelig ferie og at Finnmark setter et uslettelig inntrykk i minnet deres!

 

Aktiviteter i pakken

Overnatting

GLØD Aurora Canvas Dome

Gjør natten til en opplevelse! I vår superstilige GLØD Aurora Canvas Dome bor en er så tett på naturen at ekornet og småfuglene både høres og sees utenfor de store vinduene.

Fra NOK 3.000

Les mer

Terrengsykkel

MTB dagstur, stisykling i Altadalen

Bli med på en hel dags MTB-opplevelse der vi forsyner oss fra øverste hylle med de beste tråkk, stier og gruspartiene som finnes i Altadalen.
4–5 timer

Fra NOK 1.400

Les mer

Kano

Altaelva i kano, dagstur

Dagstur ned Altaelva i kano er et must for alle som vil oppleve noe ekstra flott sammen! Sjelden kommer en så tett på naturen som i en kano og det finnes få måter en får en så perfekt arena for å tilbringe tid sammen og skape minner. Det blir også gode pauser og bålkos mellom padlingen. Dette er en tur hvor det å kose seg sammen er minst like viktig som selve naturopplevelsen.
4–5 timer

Fra NOK 1.450

Les mer

Vandring med husky

Alta Canyon

Turen til Alta Canyon er en populær tur og av god grunn. Terrenget er fint og lett å gå i, samtidig som en opplever en storslagen utsikt, spesielt ved turens mål, selve Canyon. Dette er den perfekte plassen å nyte en god lunsj sammen, ta bilder og rett og slett nyte synet av Nord-Europas største elvegjel og Altaelva som svinger seg mot havet nedenfor.
6–6 timer

Fra NOK 1.600

Les mer

Bobil fra Opplev Finnmark Bobilutleie

Alt dere trenger til Finnmarksferien er inkludert – unntatt drivstoff og mat!

Les mer på www.opplevfinnmark.no

6–6 timer

Fra NOK 9.400

Les mer