Er dere glade i å være ute og oppleve naturen på nært hold?  Ønsker dere å være aktive og lære noe nytt? Da er dette opplevelsen for dere!
Kanopadling på Altaelva, terrengsykling på Finnmarksvidda og vandretur til Alta Canyon. Etter fem dager i Alta drar dere ut på opplevelsestur rundt i Finnmark med bobil. Vi hjelper til med å skreddersy ruta! Etter dette kan dere virkelig si dere har smakt på Finnmark!

 

Eksotiske Finnmark

Allerede når dere lander på flyplassen i Alta forstår du at dere er kommet til et annet, eksotisk sted! Lufta er så gnistrende klar og ren, at det føles som du kan se uendelig! Mot vest og nord – mot kysten – der fjellene løfter seg majestetisk, isbreene blinker på toppene, og torsk og kveite lurer under havoverflata.

Mot sør der Finnmarksvidda bølger seg lavt inn i uendeligheten. Mot øst over vidde og fjorder, bare stoppet av grensa til Russland.

Visst du at Finnmark er større enn Danmark? Og nesten like stort som de gamle fylkene Telemark, Vestfold, Buskerud, Møre og Romsdal, Akershus, Oslo og Østfold til sammen? Likevel bor det bare 75 000 mennesker her!
Det er derfor godt med plass – som er bra i disse tider!

Alta

Altadalen strekker seg sørover fra Altafjorden og er en frodig oase. Dalen skjuler mang en hemmelig sti og tråkk, som er flotte å sykle langs – eller bare rusle – om det er det en foretrekker. Nederst i dalbunnen, den fantastiske Altaelva, som blinker i kapp med sola, og skjuler mang en kjempelaks på over 20 kg.

Og så selve Alta da, en liten, moderne by på 70 grader nord, der en kan få kjøpt både Cafe Latte og kongekrabbe.

Visste du at Alta har som ett av åtte steder i verden, to (2) UNESCO verdensarv-oppføringer. Kommer du hit så skal vi vise deg dem – og fortelle historien!

Første del av drømmeferien

Første del av ferien – fem dager og fire netter – er regissert av oss. Vi henter dere på flyplassen, sørger for overnatting, opplevelser og utstyr. Frokost på morgenen og lunsj underveis på turene. Middag dag 1 er også inkludert. Det som står på programmet er kano på Altaelva, terrengsykling (vi velger ruta ut fra ferdigheter) og en nydelig vandretur til Alta Canyon. Overnattingen blir i kjempestilige Aurora Canvas Dome.

Andre del av drømmeferien

På dag fem sjekker dere inn i det som skal bli deres hjem de neste dagene. En flott bobil fra Opplev Finnmark Bobilutleie. 

Nå kan dere legge ut på oppdagelse på egenhånd – Finnmark ligger for deres føtter. Har dere en drøm og ønske om hva dere vil oppleve – så følg gjerne den! Og så kan også vi komme med gode råd om hvor det kan være fint å legge turen. Varigheten på denne delen av ferien bestemmer dere selv.

Leiepris på bobilen kommer i tillegg til prisen i faktaboksen. (Priseksempel: kr 17 500,- for ei uke, kr 12 000 for fire døgn)

Ferie i nord

I Finnmark holder pulsen og livet samme fart. Og det vil du merke når du kommer hit!

Ta med familien – så skal vi sørge for en uforglemmelig ferie og at Finnmark setter et uslettelig inntrykk i minnet deres!

 

Aktiviteter i pakken

Overnatting

The Aurora Canvas Dome

Gjør natten til en opplevelse! I vår superstilige Aurora Canvas Dome bor en er så tett på naturen at ekornet og småfuglene både høres og sees utenfor de store vinduene. Ved booking av to eller flere netter er transfer til/fra inkludert (innen Alta).

Fra NOK 2.600

Les mer

Terrengsykkel

MTB dagstur, inkludert elgburger-lunsj

Hel dags MTB-opplevelse der vi forsyner oss  fra øverste hylle med de beste tråkk, stier og gruspartiene som finnes i Altadalen. Turen avsluttes med solid elgburger-lunsj "fra egen hage" på grillen utenfor Glød HQ.
4,5 timer

Fra NOK 1.250

Les mer

Kano

Altaelva i kano, dagstur

Dagstur ned Altaelva i kano er et must for alle som vil oppleve noe ekstra flott! Sjelden kommer en så tett på naturen som i en kano. Forkunnskaper er ikke nødvendig - vi gir nødvendig opplæring.
5 timer

Fra NOK 1.250

Les mer

Vandreturer

Alta Canyon

Populær vandretur til storslagent panorama ved et av Nord-Europas største elvegjel, Alta Canyon. Nederst bukter ei av verdens beste lakseelver, Altaelva.
5,5 timer

Fra NOK 1.500

Les mer

Bobil fra Opplev Finnmark Bobilutleie

Alt dere trenger til Finnmarksferien er inkludert – unntatt drivstoff og mat!

Les mer på www.opplevfinnmark.no

5,5 timer

Fra NOK 9.400

Les mer