GLØD Aurora Canvas Dome

Overnatting

GLØD Aurora Canvas Dome

Gjør natten til en opplevelse! I vår superstilige GLØD Aurora Canvas Dome bor en er så tett på naturen at ekornet og småfuglene både høres og sees utenfor de store vinduene.

Alta Canyon

Vandring med en husky

Alta Canyon

Turen til Alta Canyon er en populær tur og av god grunn. Terrenget er fint og lett å gå i, samtidig som en opplever en storslagen utsikt, spesielt ved turens mål, selve Canyon. Dette er den perfekte plassen å nyte en god lunsj sammen, ta bilder og rett og slett nyte synet av Nord-Europas største elvegjel og Altaelva som svinger seg mot havet nedenfor.

MTB – På ukjente stier

Terrengsykkel

MTB – På ukjente stier

Tre timers terrengsykkel-tur der du blir introdusert for noen av Altas sti-hemmeligheter.

Altaelva i kano, dagstur

Kano

Altaelva i kano, dagstur

Dagstur ned Altaelva i kano er et must for alle som vil oppleve noe ekstra flott sammen! Sjelden kommer en så tett på naturen som i en kano og det finnes få måter en får en så perfekt arena for å tilbringe tid sammen og skape minner. Det blir også gode pauser og bålkos mellom padlingen. Dette er en tur hvor det å kose seg sammen er minst like viktig som selve naturopplevelsen.

GeoCaching

Vandring med en husky

GeoCaching

Geocaching er kort fortalt lagvis orientering med GPS der deltagerne leter etter poster ute i terrenget rundt Glød. Det er en artig aktivitet for familien, vennegjengen eller bedriften. Geocaching er forøvrig en verdens-aktivitet der "cacher" er gjemt i de fleste land - men vi i Glød har laget vår egen lille vri.

Kano utleie

Utleie

Kano utleie

Vi leier ut sammenleggbar Ally kano kjent fra Lars Monsen sine eventyr. Eller en solid polyetylen kano som tåler en skikkelig støyt!

Fisketur på fjellet

Vandring med en husky

Fisketur på fjellet

Finnmark er kjent for gode fiskevann og elver. Vi skal ikke påstå vi kjenner alle, men siden vi er lidenskapelig opptatt av fiske, så kjenner vi mange. Få naturopplevelser gir så gode belønninger som fisketurer kan gi.

MTB dagstur, stisykling i Altadalen

Terrengsykkel

MTB dagstur, stisykling i Altadalen

Bli med på en hel dags MTB-opplevelse der vi forsyner oss fra øverste hylle med de beste tråkk, stier og gruspartiene som finnes i Altadalen.

Halddetoppen og nordlysobservatoriet

Vandring med en husky

Halddetoppen og nordlysobservatoriet

Turen til luftige Haldde er en opplevelse fullt av både historie og spektakulær natur. Du kan gjerne gå alene, men den er spesielt fin å oppleve sammen med andre. De bratte partiene blir ofte lettere å gå når du har noen å gå med og som kan gi deg den ekstra energien. I tillegg er det deilig å nyte «seieren» på toppen sammen og ta bilder når dere har nådd frem.

Terrengsykkel (MTB) utleie

Utleie

Terrengsykkel (MTB) utleie

Vi tilbyr utleie av Trek og Scott terrengsykler.  Alle er fulldempet med 29 tommers hjul – skikkelige stisykler som svelger unna tuer, stein og ujevnheter som drops!

E-MTB utleie

Utleie

E-MTB utleie

Vi leier ut Trek og Scott E-mtb. Dette er en solide, fulldempede 29" stisykler med 150 mm vandring bak og 160 mm foran - og 1x12 girs drivverk.

GLØD Boutique Apartment

Overnatting

GLØD Boutique Apartment

Vår moderne og stilig GLØD Boutique Apartment er et tilbud til de som ikke ønsker å bo i bysentrum. Her kan oppholdet nytes på lav puls – der livet og tiden holder samme fart. Et ypperlig utgangspunkt for alle våre aktiviteter og pick up sted for andre aktivitetsleverandører i Alta.

Fatbiketur på dagen

Fatbike

Fatbiketur på dagen

Dagstur langs preparerte fatbikeløyper, hunde- og snøskuterløyper i et snødekt Finnmarkslandskap. Kul og morsom opplevelse med fotomuligheter!

Fatbike utleie

Utleie

Fatbike utleie

Vi tilbyr utleie av fatbike i ulike størrelser. En utrolig flott og lett sykkel med aluminium ramme.

Vinterfriluftsliv – et kurs for hele familien

Ski-ekspedisjoner

Vinterfriluftsliv – et kurs for hele familien

Drømmer dere om å dra ut sammen - hele familien - på tur med ski og telt, men er litt usikker på om dere har tenkt på alt for å få det hyggelig og minnerikt? Dette kurset er for familien som er klar for nye utfordringer!

Utleie av fatbike

Fatbike

Utleie av fatbike

Toppmoderne Fatbike med aluminium ramme og Sram XX1 specking. Opplevelsen vil få frem smilet ditt der du suser avgårde langs Altas mange hundeløyper.

Familie

Ta med familien til Alta i Finnmark, her byr vi på spennende opplevelser som får de store barna opp av sofaen og ut i naturen – med et smil rundt munnen. Her har vi en mange og varierte aktiviteter, både med og uten guide, samt helt spesielle overnattingstilbud.

 

Vi har et utvalg av aktiviteter og overnattingsmuligheter som dere kan benytte dere av hos oss, fra kanoturer langs Altaelva, terrengsykling i skogen og fisketurer til geocaching og fotturer.. Her er det bare å plukke og velge etter hva som passer dere og hvordan dere ønsker å tilbringe tiden deres.

Fellesnevneren for turene er at de er perfekte for dere som ønsker å tilbringe tid sammen og ha det artig ute i naturen. Vi ønsker at ungdommene skal kjenne både på mestringsfølelsen og gleden i de små øyeblikkene ute, som bålkosen og turer langs elva. Her venter store naturopplevelser, artige minner og meningsfylte opplevelser. Sentrumsnært nok til å ta turen inn til Alta, men uten kø, mas og stress.

Vi tilbyr både guidede turen og tilrettelegging for dere som ønsker å ta turen alene.

 

Dagstur ned Altaelva i kano er et must for alle som vil oppleve noe ekstra flott sammen! Sjelden kommer en så tett på naturen som i en kano. Forkunnskaper er ikke nødvendig – vi gir nødvendig opplæring.

Altaelva er kjent over hele verden for laksefiske, men det er ikke bare fisken som er verdt å se, selve elva er en attraksjon i seg selv. Det finnes ingen bedre måte å se og oppleve elva enn en padletur. Dette er også en artig aktivitet for hele familien for de med barn over 8 år og en fin måte å lage minner på.

Å padle i kano handler om samarbeid, men også om å ha det artig sammen. Dere trenger ikke å ha erfaring med padling fra før av – vi lærer dere det dere trenger å vite. Ta årene fatt sammen og nyt en tur nedover dronningen av alle lakseelver. Hvem vet, kanskje ser dere storlaksen hoppe også?

 

Elsker du og familien å gå tur i naturen? I Alta har vi et hav av muligheter å velge mellom og vi vil gjerne ta dere med til to av våre favoritter. De er perfekte for familien som ønsker å tilbringe dagen ute i frisk luft og vakker natur.

Alta har et tur-paradis for både lange og korte turer, ikke minst på grunn av det stabile klimaet og den varierte naturen. Fra viddelandskap til furuskog og kyst, i Alta har vi alt. For familien som elsker å gå på litt lengre dagsturer har vi to, flotte turer å by på.

Den første turen er til Alta Canyon. Dette er en gåtur på ca. 13 km i lett terreng og med en fantastisk belønning i andre enden. Alta Canyon er Nord-Europas største elvegjel og utsikten utover juvet er helt enestående – og perfekt for de som elsker å ta kule bilder.

Den andre turen vi anbefaler går opp til nordlysobservatoriet på Haldde-toppen. Denne turen tar dere med opp til et av Altas høyeste fjelltopper, med utsikt langt utover Altafjorden og innover Finnmarksvidda fra toppen. Stien opp er fin og lett og gå, men noen deler av turen kan være bratt.

 

Sykling er en artig aktivitet for hele familien og her i Alta har vi mange, varierte stier som dere kan boltre dere på. Om dere ønsker å ha med guide eller ta turen alene så er mulighetene uansett endeløse.